Cooking with Dog: Yakibuta Ramen
Non è la prima volta che Cooking with Dog ci propone lo “Yakibuta Ramen“. Ecco una nuova videoricetta per preparare questa ricetta di origine cinese, che è diventata in poco tempo una delle ricette principali della cucina giapponese: i ramen col maiale. Per realizzare questa ricetta, avrete bisogno dei seguenti ingredienti:
– Yakibuta Roasted Pork –
500g Pork Ribs (1.1 lb)
Green part of Long Green Onion
1 Small piece of Ginger Root
4 tbsp Soy Sauce
2 tbsp Sake
1 tbsp Brown or Regular Sugar
* Reduce the pork rib broth to 300ml (1¼ cups).
– Seasoned Eggs –
2 Large Eggs (65~70g / 2¼~2½ oz)
1 tbsp Soy Sauce
1 tbsp Sake
1 tbsp Mirin
– Toppings –
12cm White part of Long Green Onion (4¾ inches)
80g Spinach (2.8 oz)
Narutomaki – a type of Steamed Fish Cake
Menma – a condiment made from Fermented Bamboo Shoots
Toasted Nori Seaweed
– Dashi Stock –
1200ml Water (5.1 u.s. cups)
10g Niboshi – Dried Baby Sardines (0.35 oz)
10x5cm Dried Kombu Kelp (4×2 inches)
2 bags of Fresh Ramen Noodles
2 tsp Chicken Stock Powder