Cooking with Dog: Teuchi Udon
State pensando di preparare a casa gli udon? Allora prima di tutto dovrete procurarvi l’udonko, ovvero la farina che viene utilizzata per realizzare questa pasta fresca tipica del giappone. Per avere un’idea di cosa fare per preparare questo piatto, ecco la videoricetta della serie Cooking with Dog, per la quale sono stati utilizzati i seguenti ingredienti:
300g Udonko – Wheat Flour w/ protein content 9.0~9.5% (10.6oz)
15g Salt (0.529oz)
130ml Water (4.40 fl oz)
50g Corn Starch or Potato Starch (1.76oz)
Mentsuyu – Noodle Soup
– Seasonings –
Spring Onions
Grated Ginger
Grated White Sesame Seeds
– Cooking Items –
Ziploc (27x27cm / 10×10 inch)
Pastry Board (46x53cm / 18×21 inch)
Rolling Pin (46cm Ø 3cm / 18 inch Ø 1.18 inch)
Note: It was 75°F (24°C) on the day of shooting and the fermentation time depends on the temperature. To get the rough idea for fermentation time, rest the dough in a plastic bag for 2 hours in spring and fall, 30 to 60 minutes in summer and over 3 or 4 hours in winter.